Salon vina LazureČetrdeset izlagača iz regiona i Evrope predstavlja se na 3. Salonu vina u hotelu Lazure, koji je danas otvoren u okviru programa 53. Praznika mimoze i trajaće dva dana.

Smotra izabranih vinarija privukla je pažnju poznavalaca i ljubitelja vina, kao i kompanija iz oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva. Salon je otvorio predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.
„Drago mi je što se ovaj Salon treći put održava u prelijepom ambijentu hotela Lazure. Imali smo u toku prethodne 53 godine na Prazniku mimoze salone vina i drago mi je što su gospodin Uljarević i ovaj hotel prepoznali značaj ovakve manifestacije. Nadamo se da se Salon više nikada neće prekidati i da će postati tradicija u okviru Praznika mimoze“, poručio je Katić. On se zahvalio izlagačima, proizvođačima vina, privrednicima i posjetiocima Salona, poželio im je ugodan boravak u Herceg Novom i uživanje u Prazniku mimoze.
Organizatori Salona vina su hotel Lazure i „Compania de Vinos Mne“, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, a predstavljaju se renomirani izlagači iz Francuske, Italije, Hrvatske, Srbije, BIH, Makedonije i Crne Gore.
Prisutnima je u ime hotela Lazure dobrodošlicu poželio generalni menadžer Branko Putnik. Kako je kazao, pandemija je prošle godine omela održavanje ove manifestacije, ali to je samo povećalo iščekivanja i želju sa kojom ove godine otvaraju treće izdanje Salona.
„Pred nama su dva dana čistog uživanja gdje ćete probati najbolja vina iz regije i mnogih zemalja Evrope. Citiraću Remarka i otkriti vam tajnu da su ova vina cijeđeno sunce, koje ne ide direktno u želudac već se skuplja iza očiju i mijenja pogled na svijet“, kazao je Putnik.
U ime „Compania de Vinos Mne“ obratio se direktor Željko Uljarević, ističući da su vinari jedva čekali da se odazovu pozivu, kao i posjetioci. On se zahvalio hotelu Lazure na partnerstvu, a Opštini Herceg Novi što je prepoznala značaj ovog događaja.
„Salon privuče mnogo ljudi, mnogo gostiju iz regiona i svijeta, da prepozaju Praznik mimoze sa dobrom čašom vina. Sve se uklopilo i danas otvaramo i ovaj festival vina i Praznik“, rekao je Uljarević i poželio prisutnima da uživaju u vinu i Mimozi.
Sajam vina će biti otvoren danas i sjutra od 13 do 20 časova, a poseban vinski meni pripremljen je za Vinsko veče 19. Februara.
Kompletan program 53. Praznika mimoze možete pogledati i preuzeti ovdje: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf .

Organizatori 53. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg-fest“ i Turistička organizacija Herceg Novi.
Sponzori festivala su: Portonovi, Institut Igalo, Nikšićko pivo – pivara Trebjesa, Plantaže 13. jul, Vitinka, Blue line, Gradska kafana, Krušo d.o.o, CKB banka, Swisslion, Turistička organizacija Grada Beograda, Verige 65, Kantina 65 i Atera business suites. Glavni medijski sponzor je Radio-televizija Herceg Novi, a medijski sponzori: RTCG, Prva, Radio Jadran, Radio Tivat, Dan, Hercegnovi.cool, Travel Montenegro i RTV Nikšić.