OtvaranjenslSvečanim otvaranjem i koncertom Nede Ukraden večeras je na punom Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom zvanično počeo 53. Praznik mimoze.

Otvaranju je prethodio defile Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović, mažoretki, trombonjera i klovnova od Igala do centralnog gradskog trga. Veseloj povorci su se pridružili i brojni posjetioci.
Praznik mimoze je otvorio predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, koji je tom prilikom rekao da je ova manifestacija i tokom prošle godine održala kontinuitet, sačuvala autentičnost i vezu koja traje već pet decenija.
Otvaranje11“Lani smo sadili mimozu, da bismo je ovog februara ponovo brali sa vama, slaveći prijateljstvo, ljubav i ljepotu”, kazao je on i poručio: “Mimoza je pobijedila pandemiju”.
Katić je kazao da su, iako je epidemiloška situacija bila neizvjesna, 53. Praznik mimoze planirali sa optimizmom, što se pokazalo kao dobra odluka. Pripremljeno je više od 40 programa koji će trajati do polovine marta.
“Pred nama je mjesec dana zabave, plesa, druženja sa prijateljima koji nam dolaze iz regiona i Evrope. Herceg Novi će tokom 53. Praznika mimoze biti centar dobre energije našeg regiona. Dobrodošli na najveću novsku feštu”, poručio je Katić.

Praznik mimoze je manifestacija od značaja ne samo za Herceg Novi nego i za cijelu Crnu Goru, rekla je sekretarka za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, Ana Zambelić Pištalo.
“Naša očekivanja za početak Praznika su ispunjena, dosta posjetilaca, dosta najava. Veliku posjetu očekujemo i sjutra na rivijeri. Sami početak praznika nam daje naznake da će ovaj festival biti uspješan”, kazala je ona.
Nakon koncerta domaćeg benda “Trio mare”, nastupila je i zvijezda večeri Neda Ukraden.
“Ja se nekako i osjećam kao Novljanka,ovdje sam toliko puta nastupala i pjevala tako da Herceg Novi doživljavam kao svoj grad “, kazala je ona.
Ukradenova je istakla da je ranije često nastupala i na Kanli kuli, te da se izuzetno radovala večerašnjem koncertu.
“Nisam zaista dugo ovdje nastupala, pogotovo na ovom lijepom festivalu. Ovo je izuzetno veče i ja ću se potruditi da ovo bude prava fešta”, kazala je ona.

53. Praznik mimoze u Herceg Novom trajaće do polovine marta, a pripremljeno je preko 40 zabavnih, kulturnih i sportskih programa. Kompletan program možete preuzeti ovdje: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf

Generalni pokrovitelj 53. Praznika mimoze je Opština Herceg Novi, organizator Javna ustanova kulture „Herceg-fest“, a pokrovitelj Turistička organizacija Herceg Novi.
Sponzori festivala su: Portonovi, Institut Igalo, Nikšićko pivo – pivara Trebjesa, Plantaže 13. jul, Vitinka, Blue line, Gradska kafana, Krušo d.o.o, CKB banka, Swisslion, Turistička organizacija Grada Beograda, Verige 65, Kantina 65 i Atera business suites. Glavni medijski sponzor je Radio-televizija Herceg Novi, a medijski sponzori: RTCG, Prva, Radio Jadran, Radio Tivat, Dan, Hercegnovi.cool, Hercegnovi.cool i RTV Nikšić