PosjetaNSL290322Počasni građanin Herceg Novog, Norvežanin Per Jarle Eriksen, posjetio je danas Opštinu Herceg Novi, gdje je sa predsjednikom Stevanom Katićem i saradnicima razgovarao o nastavku saradnje i aktuelnim pitanjima od značaja za grad.

Eriksen je tokom sastanka najavio donaciju iz Levangera u vidu specijalnog kamiona preduzeću “Čistoća”, koja treba da bude realizovana u junu ove godine. Kako je rečeno, donacija će biti nastavak aktivnosti kroz koje prijatelji iz Norveške već godinama doprinose unaprijeđenju kvaliteta rada ovog novskog komunalnog preduzeća.
Ističući da će saradnja sa Herceg Novim biti nastavljena, Eriksen je poručio da su “donacije kratkoročne, a prijateljstvo je ono što ostaje”.
Predsjednik Katić i saradnici zahvalili su Eriksenu na ovoj inicijativi, kao i donacijama tokom prethodnih godina, saglasivši se sa njim da se najveća vrijednost ogleda u razmjeni iskustava i dugogodišnjem prijateljstvu Norvežana i Herceg Novog.
Najavljeno je da će Eriksen sa direktorom hercegnovske “Čistoće” sjutra boraviti u Konjicu (BiH), gdje će biti održana sjednica udruženja Anin Balkan. Ovo udruženje je krovni donator za 10 komunalnih preduzeća iz 6 opština sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima je i Herceg Novi. Sjutrašnjoj sjednici prisustvovaće norveški predstavnici i rukovodioci komunalnih preduzeća iz našeg regiona, kako bi sumirali utiske i izveli presjek stanja četvorogodišnje saradnje.
Sastanku u Opštini Herceg Novi su prisustvovali i potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur, sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović i direktor preduzeća „Čistoća“ Milovan Benderać.
Podsjetićemo, Eriksen je dobitnik Povelje počasnog građanina Opštine Herceg Novi 2013. godine, a samo prijateljstvo građana Herceg Novog i norveškog naroda traje preko 50 godina – još od davne 1966. Dugogodišnji veliki prijatelj Herceg Novog inicirao je i učestvovao u realizaciji brojnih donacija za hercegnovska komunalna preduzeća, kojima su prijatelji iz Norveške doprinijeli njihovom opremanju i unaprijeđenju rada.