NSL010622Opština Herceg Novi i Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore zajednički će raditi na suzbijanju svih oblika nelegalnog poslovanja, a aktivnosti će biti intenzivirane u špicu ljetnje sezone, poručeno je tokom današnjeg sastanka predsjednika Opštine, Stevana Katića i direktorice Uprave, Ane Vujošević.

Tema radnog sastanka bile su aktivnosti u toku ljetnje turističke sezone, tačnije pojačan inspekcijski nadzor, identifikacija problema i sagladavanje načina za zajedničko djelovanje opštinskih službi i inspekcija koje su u nadležnosti Uprave.
Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur, sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije Nenad Vitomirović, načelnica Službe za inspekcijske poslove Marija Bošković, načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić i pomoćnica direktorice Uprave za inspekcijske poslove, Višnja Orban.
Predsjednik Opštine, Stevan Katić ocijenio je kao veoma značajno što je ovaj sastanak održan u susret špicu ljetnje sezone, posebno imajući u vidu da u Herceg Novi u predsezoni boravi skoro tri puta više gostiju nego prošle godine, što se smatra pokazateljem da će ovogodišnja sezona biti rekordna.
Kako je istakao, Uprava za inspekcijske poslove i opštinske službe, prije svega Služba za inspekcijske poslove i Komunalna policija, imaće redovnu komunikaciju i zajednički djelovati u svim oblastima koje su u njihovoj nadležnosti.
„Dogovorili smo da se saradnja u narednom periodu intenzivira i da Uprava za inspekcijske poslove delegira svog predstavnika koji će se uključiti u rad opštinskog koordinacionog tijela za pripremu i praćenje ljetnje sezone, kao što je to bilo prethodne godine. Izražavam zadovoljstvo što je naša saradnja na zavidnom nivou i što će se nastaviti i tokom ove sezone, na dobrobit svih građana“, kazao je Katić.

Direktorica Uprave za inspekcijske poslove, Ana Vujošević je naglasila tradicionalno dobru saradnju inspekcija koje su u nadležnosti Uprave i opštinskih službi. Ocijenila je da je uključivanje predstavnika Uprave u opštinsko koordinaciono tijelo dobar korak, jer doprinosi boljoj koordinaciji i komunikaciji između lokalne uprave i državnih inspekcijskih službi.
„Ove godine, kao i prethodnih, fokus će biti na suzbijanju svih vidova nelegalnog poslovanja, bilo da se radi o suzbijanju sive ekonomije, radu bez odobrenja, neprijavljenim radnicima, svim oblicima nelegalnih prodaja ili drugim djelatnostima koje su u nadležnosti kontrole Uprave“, kazala je Vujošević.
Kako je informisala, tokom maja su počele pojačane kontrole gradilišta, koje će trajati i tokom juna. Najavila je da će pojačani nadzor tokom jula i avgusta podrazumijevati prisustvo inspektora Uprave na teritoriji opštine Herceg Novi, koji će u koordinaciji sa opštinskim inspekcijama sprovoditi akcijske aktivnosti kako bi osigurali poštovanje zakona i radili na suzbijanju svih vidova nelegalnog poslovanja.