NSL011122U nedjelju, 6. novembra predstavnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti će zajedno sa građanima u 11 časova blokirati Granični prelaz Debeli brijeg na pola sata, saopšteno je na konferenciji za novinare sa temom sprovođenja zaključaka usvojenih na X redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, a koji se tiču opstanka i funkcionisanja Bolnice Meljine.

Kako je istakao predsjednik lokalnog parlamenta, Ivan Otović, svi odbornički klubovi preduzeće korake koji će pokazati spremnost da se ne dozvoli zatvaranje Bolnice Meljine, te ponovio očekivanje da Vlada Crne Gore i resorna ministarstva pronađu odgovarajući način da bolnica funkcioniše.
“Odgovarajući način je da PZU “Opšta bolnica Meljine” - u stečaju uđe u sistem javnog zdravstva Crne Gore. Postoje modaliteti i nama je rečeno da nema pravnih prepreka da Bolnica Meljine preko zakupa neke druge bolnice uđe u sistem javnog zdravstva, i na taj način donekle riješimo trenutni status zdravstvene ustanove u Meljinama. Nećemo odustati dok to ne postignemo”, kazao je Otović i pozvao Novljanke i Novljane da u što većem broju učestvuju u planiranoj blokadi graničnog prelaza.
Blokada01On je naglasio da je došlo vrijeme da se glas Herceg Novog čuje u Podgorici.
“Da čuju da se Herceg Novi pita i da nećemo odustati. Ne samo da očekujemo, već zahtijevamo od svih nadležnih da Bolnica uđe u sistem javnog zdravstva. Svi rokovi su probijeni i ništa drugo ne dolazi u obzir”, naglasio je Otović.
Riječi predsjednika SOHN potvrdio je i potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur, koji je ponovio spremnost dvije grane lokalne vlasti “da idu do kraja” i izbore ovo krucijalno pitanje za našu opštinu, sa ciljem zaštite interesa grada i građana Herceg Novog.