NasSOHN10052023

Na XIII sjednici lokalnog parlamenta odbornici su danas bili jednoglasni po pitanju usvajanja zaključaka u okviru druge tačke dnevnog reda “Informacija o radu opštinske Komisije za rješavanje problema i statusa trajektne linije Kamenari - Lepetane”, a koje će proslijediti Vladi i JP Morsko dobro.

Usvojeni zaključci su:  

-SOHN insistira da Vlada Crne Gore osnuje posebno preduzeće koje će se baviti trajektnim prevozom, a čije će sjedište biti u Herceg-Novom.

-SOHN apeluje na Vladu da Opština Herceg-Novi bude većinski zastupljena u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi budućeg privrednog društva, čija će osnovna djelatnost biti pružanje usluga trajektnog prevoza.

-SOHN poziva Vladu Crne Gore da pokrene odgovarajuće preduslove za premošćavanje Bokokotorskog zaliva, izgradnjom mosta ili tunela, kako bi se trajno riješio problem saobraćajne povezanosti Herceg-Novog.

-SOHN traži od JP Morsko dobro da mještani MZ Kamenari imaju veće povoljnosti od ostalih građana Herceg-Novog, što bi podrazumjevalo oslobađanje plaćanja karte prevoza za sve mještane Kamenara sa stalnim boravkom i nekretninom na području ove mjesne zajednice, a sve to zbog buke i gužve, naročito u ljetnim mjesecima, što ugrožava njihovo svakodnevno funkcionisanje i bavljenje turizmom.